Vietnamilaiset kevätrullat

Takaisin

Vietnamilaiset kevätrullat

Reseptikategoriat: Alkuruoat
4 annosta

Ainekset

1 porkkana

n. 15 cm pala kurkkua

6 retiisiä

100 g sokeriherneitä

1 ruukku thaibasilikaa

1 pieni kerä rapeaa salaattia

1 pkt (150 g) Hyvä Apaja graavilohiviipaleita

16 kpl riisipaperiarkkeja

Kastike:

0,5 dl soijaa

0,5 dl sweet-chilikastiketta

2 rkl riisiviinietikkaa

ripaus sokeria

Valmistusohje

Pese kasvikset ja kuori porkkana. Leikkaa kaikista ohuita suikaleita tai viipaleita.

Irrottele basilikan lehdet.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Suikaloi salaatti ja basilikagraavilohiviipaleet.

Kostuta riisipaperia vedellä joko käsin tai pullasudilla. Kokoa riisipaperille täytteitä 1–2 rkl verran ja taita reunat täytteen päälle. Kääri tiukaksi rullaksi ja nosta lautaselle. Kääri kaikki rullat valmiiksi.

Jaa kastike pieniin annos kulhoihin.

Nauti rullat dipaten niitä maustekastikkeeseen ruokailun aikana.