Kalapyörykät & nuudelit kookos-curryliemessä

Takaisin

Kalapyörykät & nuudelit kookos-curryliemessä

Reseptikategoriat: Keitot, Pääruoat
4 annosta

Ainekset

1 punainen tuore chilipalko
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl punaista currytahnaa
2 tl sitruunaruohotahnaa
2 tl inkivääritahnaa
4 dl kookosmaitoa
4 dl vettä
2–3 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
(suolaa)
n. 200 g nuudeleita
300 g Hyvä Apaja Kirjolohi- tai Seipyöryköitä

Valmistusohje

Hienonna chilipalko. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää currytahna sekä hienonnettu chili. Kuullota hetki ja lisää sitten sitruunaruohotahna ja inkivääritahna sekä kookosmaito ja vesi. Mausta kalakastikkeella, limen mehulla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää liemeen nuudelit ja hetken päästä Hyvä Apaja -kalapyörykät. Hauduta, kunnes pyörykät ovat kuumia. Tarjoa heti.

 

Vinkkejä

  • Jäikö limeä? Purista loput vesikannuun tai osta huomiseksi (vaikka Hyvä Apajan uunivalmis) lohifilee ja viipaloi lime uuniin kalan päälle.