Kuohkea simpukkakeitto

Takaisin

Kuohkea simpukkakeitto

Reseptikategoriat: Keitot, Pääruoat
5 annosta

Ainekset

3 pientä salottisipulia

¼ salaattifenkolia

½ valkosipulin kynsi

1 dl kuivaa valkoviiniä

½ kg Hyvä Apaja sinisimpukoita

1 l vettä

3 dl kermaa

½ l maitoa

suolaa

valkopippuria myllystä

Krassi-cheddartoast:

60 g raastettua cheddarjuustoa

1/2 rasiaa tuoretta vesikrassia

6 paahtoleipäviipaletta

voita

suolaa

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Hienonna salottisipulit, valkosipuli ja fenkoli. Kiehauta kasvikset valkoviinissä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää pestyt sinisimpukat ja vesi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on 2/3. Lisää kerma ja maito simpukkaliemeen ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaahdota sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ennen tarjoilua. Annostele lautaselle simpukat, kaada päälle keitto ja tarjoile krassi-cheddartoastin kanssa.

Krassi-cheddartoast:

Aja raastettu cheddarjuusto ja krassi monitoimikoneessa massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä massa kuudelle leivälle ja laita 2 leipäsiivua tahnapinnat vastakkain. Voitele paistopinnat voilla ja paista pannussa kullanruskeaksi. Leikkaa leipien reunat pois ja sitten kolmioiksi. Lämmitä toastit uunissa ennen tarjoilua.