Sellerikeitto ja kylmäsavukirjolohicrostinit

Takaisin

Sellerikeitto ja kylmäsavukirjolohicrostinit

Reseptikategoriat: Keitot, Alkuruoat, Pääruoat
4 annosta

Ainekset

300 g juuriselleriä

400 g jauhoista perunaa

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

2 dl valkoviiniä

n. 5 dl hyvää kanalientä tai vettä

suolaa ja mustapippuria

2 dl kuohukermaa

Crostinit:

1 pieni patonki

oliiviöljyä

100 g pehmeää vuohenjuustoa

1 pkt (100 g) Hyvä Apaja kylmäsavukirjolohiviipaleita

hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Kuori ja paloittele selleri sekä perunat. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sellerit, perunat ja sipulit. Lisää valkoviini, kiehauta ja lisää kanalientä tai vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ripaus suolaa. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää kuohukerma. Kiehauta keitto vielä kertaalleen ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Lisää myös tarvittaessa nestettä jotta keitto on hienostuneen paksua mutta ei puuromaista!

Crostinit:

Leikkaa patonki ohuiksi noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sipaise pinnoille oliiviöljyä ja paahda viipaleet rapeiksi 220-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Voitele viipaleet pehmeällä vuohenjuustolla ja peitä kylmäsavukirjolohiviipaleella. Ripottele päälle ruohosipulia.

Tarjoile sellerisosekeitto kylmäsavukirjolohicrostinien kera.