Fetakuorrutettu lipeäkala

Takaisin

Fetakuorrutettu lipeäkala

Reseptikategoriat: Pääruoat, Joulu, Sesonki
4–6 annosta

Ainekset

1 pkt (n. 1 kg) Hyvä Apaja Lipeäkalaa

Kuorrutus
100 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta
1 dl tuoreyrttejä silputtuna (esim. basilika, oregano, persilja)
4 valkosipulin kynttä murskattuna
3/4 dl pinjansiemeniä tai pähkinärouhetta

Salaatti
1 ps vihreää salaattimixiä
1 punasipuli ohuina viipaleina
1 keltainen paprika suikaleina
12 kirsikkatomaattia halkaistuina
12 oliivia
merisuolahiutaleita
mustapippuria
oliiviöljyä
balsamicosiirappia

Valmistusohje

Avaa pakkaukset ja kuivaa lipeäkalapalojen pinta talouspaperiin.

Valitse uunivuoka johon kalapalat sopivasti mahtuvat, voitele vuoka ja siirrä kalapalat vuokaan.

Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää juustoraaste, yrttisilppu, murskatut valkosipulin kynnet ja pinjansiemenet tai pähkinärouhe. Sekoita hyvin. Jaa täyte kalapaloille ja taputtele se kalan pintaan kiinni.

Paista uunissa 175 asteessa 20–25 minuuttia.

Valmista salaatti ja jaa se lautasille. Mausta merisuolahiutaleilla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja balsamicosiirapilla. Nosta kuorrutetut kalapalat päälle.

Tiesitkö?

  • Lipeäkala on jo keskiajalla tunnettu ruokalaji, ja erityisesti joulun herkku imelletyn perunalaatikon kanssa tarjottuna.