Kylmäsavulohi-mozzarellapizza

Takaisin

Kylmäsavulohi-mozzarellapizza

Reseptikategoriat: Pääruoat
1 pellillinen tai 2 isoa pyöreää pizzaa

Ainekset

Pizzapohja
2,5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
5–6 dl vehnäjauhoja

Täyte
1 dl punaista pestokastiketta
300 g Hyvä Apaja Kylmäsavulohiviipaleita
2 palloa mozzarellaa
10 vihreää oliivia
1 tl kuivattua oreganoa
kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Sekoita kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja ruokaöljy. Sekoita nesteeseen vehnäjauhot ja alusta taikina tasaiseksi. Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina pizzapohjiksi ja sivele niille punaista pestokastiketta. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Lisää kuuman pizzan päälle kylmäsavulohiviipaleet, oliivit ja viipaloidut mozzarellat. Ripottele lopuksi pizzojen päälle rucolaa ja oreganoa oman maun mukaan. Nauti lämpimänä raikkaan salaatin kera.

Vinkki!

Tarjoile alkupalana dippailtavaksi Hyvä Apajan savustettuja katkarapuja aiolilla.