Lipeäkalaa ja juustokastiketta

Takaisin

Lipeäkalaa ja juustokastiketta

Reseptikategoriat: Pääruoat, Joulu, Sesonki
4–6 annosta, valmista kastiketta 3 dl

Ainekset

1 pkt (noin 1 kg) Hyvä Apaja -lipeäkalaa

Juustokastike
2 1/2 dl maitoa
2 rkl voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sulatejuustoa pilkottuna (esim. maustamatonta Koskenlaskijaa)
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
musta- tai valkopippurirouhetta

Bataatti-lanttupyree
kasviksia, suolaa, pippuria, nokare voita tai margariinia

Kuullotettu fenkoli-purjo
öljyä, fenkoli- ja purjoviipaleita, suolaa, pippuri, valkoista balsamicoa, silputtuja yrttejä

Valmistusohje

Valmista lipeäkala pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. (Löydät sen myös täältä ››)

Juustokastike
Mittaa kastikkeen aineet ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Tarkista maku.

Annoksessa lisäksi

Bataatti-lanttupyree
Survo tai soseuta kypsät kasvispalat, sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja nokare voita tai margariinia.

Kuullotettu fenkoli-purjo
Kuumenna öljy pannussa ja kuullota fenkoli- ja purjoviipaleet pannussa, miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes fenkoliviipaleet ovat lähes kypsiä. Älä ruskista. Mausta suolalla, pippurilla, valkoisella balsamicolla ja yrttisilpulla.