Lipeäkalan valmistusohje

Takaisin

Lipeäkalan valmistusohje

Reseptikategoriat: Pääruoat, Joulu, Sesonki

Ainekset

Hyvä Apaja pakattu nahallinen lipeäkala, n. 1 kg

Valmistusohje

Liotus: Huuhdo kala. Hyvä Apaja -lipeäkala on valmiiksi liotettu – jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin anna kalan liota kylmässä vedessä vielä muutaman tunnin ajan ennen kypsennystä.

Suolaus: n. 2 tl suolaa 1 kg:lle kalaa. Jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin suolaa kala ennen kypsennystä. Jos taas pidät pehmeästä lipeäkalasta, niin suolaa kala kypsennyksen jälkeen.

Kypsennys uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 200 °C:ssa 40–50 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee kalan paksuudesta riippuen; paksumpi kala vaatii pidemmän kypsennysajan. Tärkeää on, ettei kypsennä kalaa liian pitkään, koska silloin kalan rakenne rikkoontuu. Kokeile 40 minuutin jälkeen haarukalla, onko kala valmista. Kaada vuokaan kerääntynyt vesi pois.

Kypsennys mikroaaltouunissa: Laita kala (n. 1 kg) mikroon sopivaan korkeareunaiseen astiaan nahkapuoli alaspäin. Peitä kannella, voipaperilla tai mikronkestävällä foliolla. Kypsennä täydellä teholla (650W) noin 10 minuuttia. Anna kalan jälkikypsyä kannen alla 5 minuuttia ennen tarjoilua. Kaada kalasta irronnut vesi pois.