Lohikääröt

Takaisin

Lohikääröt

Reseptikategoriat: Pikkusuolaiset, Alkuruoat
10 kappaletta

Ainekset

Cavi-art-/Mätitäyte

1/2 prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa 120 g smetanaa
1/3 isoa (tai 1/2 pientä) punasipulia
80 g punaista cavi-artia TAI pastöroitua kirjolohenmätiä (Chipsters/Hyvä Apaja)

Muut ainekset

250 g Hyvä Apaja -kylmäsavulohiviipaleita
kevätsipulinvarsia
10 viipaletta ruisvuokaleipää
sitruunamehua
mustapippuria

Reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa.

Valmistusohje

Yhdistä piparjuurituorejuusto ja smetana keskenään. Hienonna punasipuli. Sekoita sipuli ja cavi-art tai mäti tuorejuustoseoksen joukkoon.

Laita nokare täytettä lohiviipaleen päälle ja nosta reunat ympärille. Leikkaa kevätsipulinvarsista pätkiä ja solmi ne lohikäärön ympärille.

Leikkaa ruisvuokaleivästä sopivan kokoisia paloja. Nosta lohikääröt leipäviipaleiden päälle. Purista päälle sitruunamehua ja rouhi pinnalle mustapippuria. Viimeistele koristelu pieneksi leikatuilla kevätsipulinvarsilla.
Vinkki

Gluteenittomaksi vaihtoehdoksi sopii hyvin gluteeniton, paahtoleivän tapainen tumma viipaleleipä.

 
Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi