Rapusalaattipiirakka

Takaisin

Rapusalaattipiirakka

Reseptikategoriat: Pikkusuolaiset, Salaatit
n. 6 annosta

Ainekset

Pohja:

320 g täysjyväpaahtoleipää

¾ dl maitoa

 

Täyte:

2 ½ prk Hyvä Apaja rapuchiliaiolia

100 g jääsalaattia

1 pieni suippopaprika

½ mangoa

½ rs salaattisekoitusta

150 g Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita

60 g sweety drop chilejä

 

Reseptin on kuvannut ja suunnitellut Kinuskikissa.

Valmistusohje

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja tasoita neliskanttisiksi paloiksi. Asettele leipäviipaleet tiiviisti vierekkäin ison tarjoilulautasen (halkaisija 30 cm) päälle. Kostuta maidolla.


Levitä leiville 2 purkillista rapuchiliaiolia (säästä loput aiolista nokareiksi pinnalle). Revi jääsalaatinlehdet pienemmiksi. Leikkaa suippopaprika renkaiksi. Kuori mango ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Asettele aiolin päälle jääsalaattia ja salaattisekoitusta ja salaatin lomaan paprikarenkaita ja mangoviipaleita. Taita kylmäsavulohiviipale pituussuunnassa kaksinkerroin ja kieritä rullaksi. Laita lohiruusuja sinne tänne salaattipedin päälle. Viimeistele nokareilla rapuchiliaiolia sekä sweety drop chileillä.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi