Elävät sinisimpukat

Elävät sinisimpukat

1 kg / MSC-sertifioitu

Sinisimpukkamme tulevat Tanskasta. Ne ovat MSC-sertifioituja ja suojakaasuun pakattuja.

Valmistusohje: Helpot sinisimpukat
1 kilo sinisimpukoita
oliiviöljyä
1–2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
2–3 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl voita

Huuhtele simpukat. Silppua salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää viini ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää simpukat keitinliemeen. Anna kiehua kannen alla noin viisi minuuttia. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen, sillä päällimmäiset simpukat kypsyvät höyryssä. Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana. Simpukat ovat valmiit, kun ne ovat avautuneet. Heitä pois kiinni jääneet simpukat. Siirrä avautuneet simpukat tarjoiluastiaan. Lisää liemeen hienonnettu persilja ja voi. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle.

Vastuullisesti pyydetty Hyvä Apaja -tuote

Tuotenumero: 11835

EAN: 6406600118352

Ravintosisältö per 100 g
Energiaa: 340 kJ / 81 kcal
Rasvaa: 2,0 g
- josta tyydyttyneitä
rasvahappoja:
0,5 g
Hiilihydraatteja: 0 g
- josta sokereita: 0 g
Proteiinia: 16 g
Suolaa: 0,99 g

Ainesosat

Sinisimpukka (Mytilus Edulis, pyydetty raapalla FAO 27 III; Skagerrak, Kattegatt, Belttienmeri, Juutinrauma, Itämeri).