Lipeäkala, nahallinen

Lipeäkala, nahallinen

n. 1 kg / SESONKITUOTE

Sesonkituote, ei saatavilla ympäri vuoden.

Siimapyydettyä molvaa, nahallisena palana, ilman eviä ja selkäruotoa.

Valmistusohje

Liotus: Huuhdo kala. Hyvä Apaja -lipeäkala on valmiiksi liotettu. Jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin anna kalan liota vielä kylmässä vedessä muutaman tunnin ajan ennen kypsennystä.

Suolaus: n. 2 tl suolaa 1 kg:lle kalaa. Jos haluat tarjota kiinteämpää kalaa, niin suolaa kala ennen kypsennystä. Jos taas pidät pehmeästä lipeäkalasta, niin suolaa kala kypsennyksen jälkeen.

Kypsennys uunissa: Laita kala nahkapuoli alaspäin uuninkestävään korkeareunaiseen vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä 200 °C:ssa 40–50 minuuttia. Kypsennysaika vaihtelee kalan paksuudesta riippuen; paksumpi kala vaatii pidemmän kypsennysajan.  Tärkeää on, ettei kypsennä kalaa liian pitkään, koska silloin kalan rakenne rikkoontuu. Kokeile 40 minuutin jälkeen haarukalla, onko kala valmista. Kaada vuokaan kerääntynyt vesi pois.

Kypsennys mikroaaltouunissa: Laita kala (n. 1 kg) mikroon sopivaan korkeareunaiseen astiaan nahkapuoli alaspäin. Peitä kannella, voipaperilla tai mikronkestävällä foliolla. Kypsennä täydellä teholla (650W) noin 10 minuuttia. Anna kalan jälkikypsyä kannen alla 5 minuuttia ennen tarjoilua. Kaada kalasta irronnut vesi pois.

Tuotenumero: 11656

EAN: 2366165600003

Ravintosisältö per 100 g
Energiaa: 100 kJ / 25 kcal
Rasvaa: 0,5 g
- josta tyydyttyneitä
rasvahappoja:
0,5 g
Hiilihydraatteja: 0,5 g
- josta sokereita: 0,1 g
Proteiinia: 6,0 g
Suolaa: 0,1 g

Ainesosat

Molva, nahallinen filee (Molva molva), vesi, happamuudensäätöaineet (kalsiumhydroksidi, natriumkarbonaatti). Pyyntialue: Koillis-Atlantti FAO 27.