Lutfisk med skinn
Säsongproduct.
Krokfångad långa med skinn, utan fenor och ryggben.
Gör så här:
Urvattning: Sköjl av fisken. Lutfisken är urvattnad men vill man ha en fastare fisk låt den ligga i kallt vatten några timmar innan tillagning.
Saltning: Beräkna ca 2 tsk salt till 1 kg fisk. Önskas en fastare lutfisk, salta före tillagning.
Önskas en lösare lutfisk, salta efter.
Tillaga i ugn: Lägg fisken med skinnsidan nedåt på ett ugnssäkert fat med höga kanter. Täck över med aluminiumfolie. Tillaga i 200 C i 40-50 minuter. Tillagningstiden varierar med fiskens tjocklek. Den längre tiden till tjockare fisk. Det är viktigt att inte tillaga fisken för länge, då blir den för lös i konsistensen. Känn gärna efter 40 minuter med en gaffel om fisken är klar. Häll bort det vatten som bildas.
Tillaga i mikrovågsugn: Lägg fisken (ca 1 kg) med skinnsidan nedåt i ett lämpligt mikrovågskärl med höga kanter. Täck med lock, smörpapper eller mikrovågsfolie. Koka på full effekt (650W) i ca 10 minuter. Låt därefter fisken stå ca 5 minuter för temperaturutjämning.
Produktnummer: 11656
EAN: 2366165600003
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi: | 100 kJ / 25 kcal |
Fett: | 0,5 g |
- varav mättat fett: | 0,5 g |
Kolhydrater: | 0,5 g |
- varav sockerarter: | 0,1 g |
Protein: | 6,0 g |
Salt: | 0,1 g |
Ingredienser
Torkade filéer av krokfångad långa med skinn (Molva molva, Norge), vatten, surhetsreglerande medel (kalciumhydroxid, natriumkarbonat). Fångstområde: Nordostatlanten FAO 27.