Ceviche med avokado och regnbågslax

Tillbaka

Ceviche med avokado och regnbågslax

Kategorier: Förrätter, Lite salt
4 portioner

Ingredienser

1 mogen avokado

1 liten rödlök

½ chilifrukt

1 paket (100 g) Hyvä Apaja Gravad regnbågslax, skivad

1 dl finhackad bladpersilja

saften från 1-2 lime

2 tsk olivolja

svartpeppar från kvarn

en nypa socker

(en nypa salt)

Tillagning

Klyv avokadon och avlägsna kärnan. Lösgör fruktköttet från skalet med en sked och skär det i tärningar.Tärna även rödlöken, chilin och den gravade regnbågslaxen. Blanda avokado, rödlök, chili, bladpersilja och lax i en skål. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och täck skålen med plastfolie. Låt stå i ungefär en timme. Kontrollera smaken och servera cevichen med ett gott bröd, eller sommartid med färskpotatis.