Vietnamesiska vårrullar

Tillbaka

Vietnamesiska vårrullar

Kategorier: Förrätter
4 portioner

Ingredienser

1 morot

ca 15 cm bit gurka

6 rädisor

100 g sockerärter

1 kruka thaibasilika

1 litet huvud krispig sallad

1 paket (150 g) Chipsters gravad lax med basilika, skivad

16 st rispapperark

Sås:

0,5 dl soja

0,5 dl sweet chili-sås

2 msk risvinäger

en nypa socker

Tillagning

Tvätta grönsakerna och skala moroten. Strimla eller skär allt i tunna skivor.

Lösgör basilikabladen.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen.

Strimla salladen och gravlaxskivorna.

Fukta rispappret med vatten, antingen för hand eller med en bakpensel. Lägg 1-2 msk av fyllningarna på varje rispapper och vik upp kanterna ovanpå fyllningen. Rulla ihop till täta rullar och lägg upp på ett serveringsfat.

Portionera upp såsen i små skålar.

Doppa rullarna i såsen under måltiden.