Kräfsalladspaj

Tillbaka

Kräfsalladspaj

Kategorier: Lite salt, Sallader
n. 6 portioner

Ingredienser

Botten:

320 g fullkorns rostbröd

¾ dl mjölk

 

Fyllning:

2 ½ burkar Hyvä Apaja Kräftchiliaioli

100 g issallad

1 liten spetspaprika

½ mango

½ ask salladsblandning

150 g Hyvä Apaja Kallrökt lax, skivad

60 g sweety drop chili

 

Receptet är planerat och fotograferat av Kinuskikissa.

Tillagning

Skär bort kanterna på rostbrödsskivorna och jämna ut till fyrkanter. Lägg skivorna tätt bredvid varandra på ett stort serveringsfat (diameter 30 cm). Fukta med mjölk.

Bred ut 2 burkar kräftchiliaioli (spara resten av aiolin till garnering) på skivorna. Riv issalladsbladen i mindre bitar. Skär spetspaprikan i ringar. Skala mangon och skär den i tunna skivor. Lägg issallad och salladsblandning på aiolin och lägg paprikaringar och mangoskivor bland blandningen. Dubbelvik kallrökt lax på längden och rulla ihop. Lägg laxrosorna på salladen. Garnera med klickar av kräftchiliaioli och sweety drop chili.

Receptet är planerat och fotograferat av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi